fbpx

Prodaja: Knjižara "Columbo" [Kragićeva 2 (vrh Plinarske) - Split] ili online klikom ovdje
Za prodaju poslovnim subjektima uz R1 poslati naziv tvrtke, OIB, adresu klikom (mailom) na info@stripovicolumbo.com

HTV1 - "Dobro jutro Hrvatska": "Knjiga godine: Di si bija ovih dana?" autorice Mihaele Erceg sadrži sve svjetske dane u godini. 

Ilustracije knjige 'Di si bija ovih dana?'

Za svoju knjigu na jednom je mjestu sakupila sve službeno registrirane svjetske dane, za koje kaže kako ih ima i po nekoliko svaki dan – no morala se odlučiti samo za jedan po danu. Jako je teško ponekad odabrati, jer svaki dan je bolji od drugoga - smatra Mihaela.

Mihaela Erceg

Svaka stranica knjige prati jedan svjetski dan, a obilježene su i zanimljivim karikaturama koja asociraju na dalmatinsko podneblje. Mihaela, inače apsolventica Likovne akademije – smjer Animirani film, cijelu je priču započela istražujući na koji je svjetski dan rođena - da sve bude zanimljivije, to je upravo Svjetski dan animacije.

Ilustracije knjige 'Di si bija ovih dana?'

- Kako je moj rođendan jako simboličan, onda smo počeli gledati kad su rođeni brat, sestra, tetka, rodbina, i onda smo shvatili da ima jako puno tih 'čudnih' dana. Tako je došla ideja o rubrici koja obilježava te poznate dane, objašnjava. Sa smijehom zaključuje kako joj je jedan od najdražih svjetskih dana "Svjetski dan izvođenja svoje kućne biljke u šetnju“. 

Ilustracije knjige 'Di si bija ovih dana?'

Za malobrojne koji to još ne znaju, Mihaela je splitska autorica koja je u stanju napraviti dobru ilustraciju prije nego što će njezini sugrađani formirati rečenicu koju i sami razumiju - toliko je brza. Ona voli Split, Splićane i svaki dan u godini. I ne libi se to ilustrirati. 

Mihaela je istražila - svaki dan jest drukčiji. Tko želi 12. studenoga može obilježiti Dan pizze sa svime osim sa inćunima. Već sljedeći dan, 13. studenoga je Dan je simfonijskog metala. U knjizi su, kad se odbije entuzijazam općeg tipa vezan uz 1. 1. i 31. 12. - indeksirani i ilustrirani svi dani od Dana svijesti o osobnim trenerima - 2. siječnja, do Dana sode bikarbone - 30. prosinca.

https://magazin.hrt.hr/kultura/mihaelini-najcudniji-svjetski-dani-u-godini-3557145?jwsource=cl 

 

KORISTIMO KOLAČIĆE
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih bitni su za rad web stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu web stranicu i korisničko iskustvo (praćenje kolačića). Sami možete odlučiti želite li dopustiti kolačiće. Imajte na umu da ako odbijete svoju prijavu, moguće je da neće biti dostupne sve funkcije web stranice.
Ok Ne