fbpx

Prodaja: Knjižara "Columbo" [Kragićeva 2 (vrh Plinarske) - Split] ili online klikom ovdje
Za prodaju poslovnim subjektima uz R1 poslati naziv tvrtke, OIB, adresu klikom (mailom) na info@stripovicolumbo.com

Dalmacija Danas: [FOTO+VIDEO] Mnogi su uveličali veliki dan Mihaele Erceg, evo tko je sve bio i Gradskoj knjižnici Marka Marulića 

Poznata i nadarena splitska karikaturistica Mihaela Erceg u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu predstavila je svoju “Knjigu godine”.

“’Knjigu godine’ koju sada predstavljam javnosti obuhvaća sve moje karikature kroz dane u godini. Osim što u knjizi prikazane sve karikature po danima, tu su još neka djela koje nisu ugledala svijetlo pozornice”, otkrila nam je prije nekoliko dana u velikom razgovoru.

Brojni poznati u publici, svi su podržali nadarenu Mihaelu Erceg

Poznato je da su njezine karikature objavljivane na portalu Dalmacija Danas po danima, no rekla nam da posjeduje cijelu kolekciju mjesečnih karikatura koje će posebno oduševiti njene pratitelje i ljubitelje ovakve vrste umjetnosti.

“Osim što radim dnevne karikature, također imam i mjesečne karikature. Svaki mjesec se obilježava nešto posebno. Poput mjeseca zobene kaše, maslinovog ulja i slično, također u knjizi su ilustracije iz mog kalendara koji je već prije ugledao svjetlo dana”, kazala nam je simpatična Mihe koja se splitskoj publici predstavila u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

“Sretna sam i ponosna. Bilo je opušteno, veselo i duhovito”

Promociju je moderirao splitski stand up komičar Josip Škiljo, a brojni građani i poznate osobe došli su u knjižnicu kako bi podržali nadarenu Splićanku Mihaelu.

Među publikom su se tako našli MucaloIvan Bubalo, ali i Ivica Ivanišević koji je napisao predgovor za “Knjigu godine”.

Također, svojim dolaskom promociju je uveličao i uspješni autor filmova, crtač stripova i aktivist, Marko Dješka koji se može pohvaliti zapaženim uspjesima na području iz ove umjetnosti.

Posebne pozdrave mladoj splitskoj karikaturistici uputili Tisja Kljaković BraićTonči Huljić i Slobodanka Boba Đuderija koji su bili spriječeni dođi na promociju.

“Bilo je jako lijepo i prezadovoljna sam. Drago mi je bilo vidjeti brojne Splićanke i Splićane koji su me i danas podržali. Svima im se zahvaljujem. Splitski stand up komičar Josip Škiljo je vodio program i odradio je uistinu sjajan posao. Sretna sam i ponosna. Bilo je opušteno, veselo i duhovito i mislim da su se svi zabavili na promociji moje ‘Knjige godine'”, rekla je za Dalmaciju Danas nadarena splitska karikaturistica Mihaela Erceg.

“Knjiga godine” Mihaele Erceg odabrana je u natječaju Ministarstva kulture

Vrijedi naglasiti da će “Knjiga godine” Mihaele Erceg ući u izbor za otkup Ministarstva kulture. Naime, Ministarstvo kulture RH dva puta godišnje raspiše natječaj koja će izdanja knjiga otkupiti za narodne knjižnice. Veliko je to postignuće za Mihu, ulazak u ovu ‘elitu’ nije lako niti jednostavno ostvariti.

“Knjiga godine” Mihaele Erceg odabrana je u natječaju Ministarstva kulture i to je sam šlag na tortu velikog uspjeha ove mlade i nadarene splitske karikaturistice pred kojom je uistinu svjetla budućnost.

Snimku promocije iz Gradske knjižnice Marka Marulića pogledajte na OVOM linku…

Augustin Markota

https://www.dalmacijadanas.hr/do-neba-je-ponosna-mihe-splitskoj-publici-predstavila-knjigu-godine-bilo-je-opusteno-veselo-i-duhovito

KORISTIMO KOLAČIĆE
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih bitni su za rad web stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu web stranicu i korisničko iskustvo (praćenje kolačića). Sami možete odlučiti želite li dopustiti kolačiće. Imajte na umu da ako odbijete svoju prijavu, moguće je da neće biti dostupne sve funkcije web stranice.
Ok Ne