fbpx

Prodaja: Knjižara "Columbo" [Kragićeva 2 (vrh Plinarske) - Split] ili online klikom ovdje
Za prodaju poslovnim subjektima uz R1 poslati naziv tvrtke, OIB, adresu klikom (mailom) na info@stripovicolumbo.com

Net.hr / Danas.hr : 'Knjiga godine: Di si bija ovih dana?', zbirka strip-karikatura autorice Mihaele Erceg, nastala je na temelju projekta 'Na Dobro Van Doša' 

Jeste li znali da čovječanstvo obilježava i "Dan napucavanja kretena s kojim si u vezi", "Dan odgovaranja na pitanje svoje mačke", "Dan skakanja preko stvari", pa čak i "Dan - Ne diraj me!"?

Vjerujemo da mnogi od vas prvi put za takvo što čuju, ali eto idealne prilike da kroz jedinstven i vrlo duhovit način naučite što sve nekome možete čestitati ili proslaviti sami sa sobom ili u dobrome društvu. Naime...

Mihaela Erceg, darovita 24-godišnja splitska ilustratorica, autorica stripova, animatorica, spisateljica i apsolventica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, predstavila je početkom mjeseca "Knjigu godine: Di si bija ovih dana?", zbirku strip-karikatura.

Knjiga je napravljena kao svojevrsni kalendar ispunjen specifičnim dalmatinskim humorom i urnebesnim komentarima, izdana je na više od 400 stranica, a sve je započelo kao projekt 'Na Dobro Van Doša' koji je pokrenut kao rubrika portala DalmacijaDanas.hr. 

Image
Izvor: Mihaela Erceg
 

"Počelo je kao rubrika, ali nakon pedesetak komada novinar Ivica Ivanišević je kazao kako bi to na kraju godine mogla biti jedna sjajna knjiga. Drago mi je što smo je napravili", kazala je autorica za TV Dalmaciju.

Promocija knjige održana je 3. prosinca u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, a Erceg je pritom otkrila da je svoj rad temeljila na humoru i dalmatinskoj priči.

Image
Izvor: Igor Drača
 

"Sve je počelo s kavama na kojima smo ekipa i ja shvatili da osim Nove godine, Prvoga maja, Dana žena i Svih svetih, ljudi diljem svijeta slave i Dan slamkica, selotejpa, imenovanja svoga auta, šlaga, svježeg povrća, wc papira...

S obzirom na to da su strip i ilustracije moj život, odlučila sam svako od tih slavlja obilježiti crtežom i to pričom kako se te stvari uklapaju u život običnoga čovjeka", kazala je u razgovoru za Jutarnji list Mihaela.

Image
Izvor: Mihaela Erceg
 

Njezine karikature raspoređene po danima moguće je vidjeti i na njezinu portalu, gdje je ujedno moguće i naručiti knjigu, a svakako vrijedi naglasiti i da je "Knjiga godine: Di si bija ovih dana?" ušla u izbor za otkup Ministarstva kulture, što znači da se pojavila i na policama narodnih knjižnica.

Mihaelu Erceg inače možete pratiti i na stranici na Facebooku "Na dobro van doša", koju je, na prijedlog svoga oca Željka Ercega, nazvala prema starome dalmatinskom pozdravu.

https://net.hr/danas/kultura/darovita-mihaela-erceg-predstavila-knjigu-koja-ce-vas-ocarati-humorom-i-mnogo-toga-vas-nauciti-74d2ada6-573d-11ec-bd91-06372ee03c26 

 

KORISTIMO KOLAČIĆE
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih bitni su za rad web stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu web stranicu i korisničko iskustvo (praćenje kolačića). Sami možete odlučiti želite li dopustiti kolačiće. Imajte na umu da ako odbijete svoju prijavu, moguće je da neće biti dostupne sve funkcije web stranice.
Ok Ne